Kycklingburgare på tre sätt

 

Kycklingburgare med strips och currykräm

kycklingburgare med  tomatmajonnäs, lök och dragon

Kycklingburgare med gurksallad och mango yoghurt

Kycklingburgare
1/2  förp salladslök (à 125 g)
1  citron (rivet skal och saft 1 msk för 6 port)
800 g kyckling färs
2  ägg
2 msk spiskummin
2 tsk salt
2 msk neutral rapsolja

Gör så här:
Ansa och skär salladslöken fint. Riv yttersta skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda färs, ägg, spiskummin, salt, salladslök, citronsaft och skal till en smet. Forma till 6 platta burgare.
Stek burgarna på medelhög värme i oljan i en stekpanna cirka 4 minuter på varje sida eller tills burgarna har en innertemperatur på 72°C.

Dressing 1

Soltorkad tomatmajonnäs, schalottenlök och dragon.
8 stora schalottenlökar
2 msk olivolja
2 msk rödvins vinäger
1 msk flytande honung
1 kruka dragon
salt och svartpeppar
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
1 1/2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 2)

Gör så här:
Skala och skiva löken.
Stek den sakta i olivoljan i en stekpanna tills den är mjuk och har fått färg.
Rör ner vinäger och honung och koka sakta in det i löken.
Plocka dragonen hacka dem grovt och blanda dem med löken.
Smaksätt med salt och peppar.
Blanda de soltorkade tomaterna med Majonnäs.

Garnera burgaren med Sallad o Tomater och Dressingen

Dressing 2

Kycklingburgare med gurksallad och mango yoghurt

Mango yogurt
4 dl greek yoghurt
1 dl mango chutney
2 krm salt

Blandas till en sås.

Gurksallad
1  
gurka
1/2  kruka mynta
1/2  förp salladslök (à 125 g)
1 msk olivolja
1 msk svarta sesamfrön

Skär gurkan på längden blanda

Garnera Burgaren med  Dressingen under Burgaren och Gurkan överst.
Dressing 3
2 dl Smetana
1 msk Curry
Blanda
Garnera burgaren med Sallad o Tomater och Dressingen
Etiketter:,